Yong Heng a little help

Forums Air Tanks, Pumps, & Compressors Yong Heng a little help

  • Views : 315
  • Link

    fishingjim66
    Participant
    Member

    Ive had my compressor for about 1 1/2 years now, it is the 220 volt auto shut off and has worked great until recently. When I turn on the compressor with hoses attached and equal pressure in my half hour tank and the compressor, the gauge on both the bottle and the compressor shoots from 2600 psi to 4000 psi in 10 to 15 seconds, then auto shut off kicks in, I bleed the hose and release the air in the compressor. Problem is the tank is still below 2700 psi. I use Royal purple oil the compressor, and temp barely gets to 40 degrees Celsius. Does anyone have problem like this? I am very careful when. filling. I run the compressor for a few minutes and bleed the  exhaust knobs. I Would really appreciate a little help.                                Thank You

    Link

    badammo
    Participant
    Member

    It sounds like the air is not getting into the tank. Make sure the tank valve is full open and also check your foster fitting to see if it is plugged.

    Link

    fishingjim66
    Participant
    Member

    Foster is clean, but will try to open valve wider Thanks

    Link

    edosan
    Participant
    Member

    Hello, is clearly that the air is not going to the bottle and the compressor is working fine, something is clogged or a check valve is inverted, remove all hoses and start checking where is the clog is

     

    • This reply was modified 2 months ago by edosan.
    Link

    fishingjim66
    Participant
    Member

    I will start on the hoses this mourning , and report my findings Thanks all

    Link

    socaloldman
    Participant
    Member

    Check valves need to be cleaned, repaired, replaced regularly.    They get real cruddy from oil and moisture.   When doing the service make sure you clean and inspect the valve seat for wear. Keep us posted please.

    Link

    fishingjim66
    Participant
    Member

    Thanks to all, cleaned everything from compressor to the tank, looked fairly clean when started but after a good cleaning I found quite a bit of crud in the fittings, used a little isopropyl on the fittings and just air on the hoses. Got all back together, warmed up the compressor and purged, the bottle was down to 2500 psi when I started the compressor, equalized, I also opened the tank valve 2 full turns and it filled my tank to 4000 psi in about 15 minutes. Much relief. I also printed out the tips Edosan wrote and tacked it above my unit. Thanks again, a little help worked. 

    Link

    edosan
    Participant
    Member

    fishingjim66

    Thanks to all, cleaned everything from compressor to the tank, looked fairly clean when started but after a good cleaning I found quite a bit of crud in the fittings, used a little isopropyl on the fittings and just air on the hoses. Got all back together, warmed up the compressor and purged, the bottle was down to 2500 psi when I started the compressor, equalized, I also opened the tank valve 2 full turns and it filled my tank to 4000 psi in about 15 minutes. Much relief. I also printed out the tips Edosan wrote and tacked it above my unit. Thanks again, a little help worked. 

    Hey glad to read that it worked! Happy Shooting! ;)

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.