FX Impact M3 fix for those who face POI shift YouTube video

mubhaur

Member
Nov 8, 2015
2,437
1
1,411
53
Karachi, Pakistan
Following is one of my two videos I have made today. My experience is very convincing by making solid barrel out of FX liner and keeping most of the barrel free from any effect of O rings.

This is for those who experience POI shift in Impact.

Here is the video and pics.

Bhaur

20240415_165653.jpg
20240415_165702.jpg
20240415_165706.jpg

Last edited:
Yep.....Will say again....M# is a grea
For the price you pay, FX should have a better barrel system from the factory and not let the many owners like you try to resolve it.
Yep, will say again......... The FX M3 is a great Airgun with a VERY poorly implemented barrel/liner system!

• Like
Reactions: monstr2
Следва един от двата ми видеоклипа, които направих днес. Опитът ми е много убедителен, като направих твърда цев от FX обшивка и запазих по-голямата част от цевта свободна от какъвто и да е ефект на О пръстените.

Това е за тези, които изпитват промяна на POI в Impact.

Ето видеото и снимките.

Бхаур

View attachment 455924View attachment 455925View attachment 455926
Добра работа.все пак дай подробно инфо Какво те принуди да направиш тези корекции.

For the price you pay, FX should have a better barrel system from the factory and not let the many owners like you try to solve it.
Lots a guys say tinkering with there guns is more fun then shooting one .. lol. Maybe that's all part of the design ..🤔

• Like
Reactions: DesertSilver
Какво точно се случи по време на стрелба, опиши подробности, ще са полезни много за всички нас.:)
Всъщност имам свидетели, че FX барелната система е от такова естество, че точката на удара се променя често.

Това не е само мое наблюдение, но повечето потребители са на това мнение.

Пистолетът стреля точно, но на всеки няколко дни пистолетът трябва да се нулира.

Каквото и да съм направил, е за да поправя този проблем.

Засега имам успех.

Добра работа.все пак дай подробно инфо Какво те принуди да направиш тези корекции.
Всъщност имам свидетели, че FX барелната система е от такова естество, че точката на удара се променя често.

Това не е само мое наблюдение, но повечето потребители са на това мнение.

Пистолетът стреля точно, но на всеки няколко дни пистолетът трябва да се нулира.

Каквото и да съм направил, е за да поправя този проблем.

Засега имам успех.

Разбирам те, и няма причина да не ти вярвам. Много съм отдаден на хобито, затова и те питам за проблема. В България познавам лично поне 10 души с ФХ пушки ( Уайлдкат,Импакт, Маверик) някой няма такъв проблем с промяна на точката на попадение,и да се налага тя да се коригира. Възможно ли е при теб проблем да възниква от докосването на шрауда и бутилката с въздух,на клипа се виждат все едно са докоснати?

И още нещо, в кой калибър стреляш и с какви мощности и на каква дистанция ?
Колко отстояние на попадение в мишената и на каква дистанция за теб е променена точка на удара ?
Аз стрелям със Маверик в 22 калибър с 95 джаула, дистанции 100-300 метра, не бих казал, че има проблеми с точността.
След всеки 300-400 изстреля вадя цевта и я почиствам, след като монтирам обратно, няма проблеми.
Не рабирам как точно се случва това при теб, когато цевта влиза плътно към пушката имаш проблеми с точността, а когато е свободно висяща и се държи само за цевната кутия тогава всичко е наред при теб, обясни ни моля !!!